Adequa Real Estate i la xarxa de serveis Jeff han tancat un acord per adquirir, adequar i llogar 1.000 locals comercials per tota la geografia espanyola. A la fase inicial seleccionaran carteres d’almenys 50 locals, que gestionarà Adequa, a Barcelona, ​​València i Madrid per oferir als seus emprenedors. La inversió total estimada és de 150 milions d’euros per la compra de diverses carteres de locals de petit format en els pròxims 3 anys. L’objectiu d’aquest acord és activar l’activitat comercial a locals que actualment estan buits i vehicular els emprenedors de la plataforma Jeff. La plataforma valenciana, mitjançant el seu Marketplace i la intel·ligència de dades, permet arrencar negocis rendibles i de forma senzilla gràcies a la seva oferta “clau en mà” a través de diverses verticals de conveniència urbana com ara bugaderies, centres esportius i de bellesa o coworkings.

Actualment, Jeff té presència a més de 40 països i compta amb milers d’emprenedors als quals ofereix un model de negoci a través de franquícies o oferint-los el suport i la infraestructura per executar el seu negoci. D’altra banda, la gestora d’inversions immobiliàries Adequa serà l’encarregada d’estructurar la inversió, fer la compra i reformar els locals. Per acabar, executarà la gestió dels actius que formin part de la cartera que seleccionarà prèviament mitjançant un sistema híbrid que barreja el treball de camp i el big data. Les dues empreses han establert un protocol d’actuació per validar i signar automàticament els contractes en règim de lloguer amb una durada de 15 anys.

Pepe Singla, cap d’inversions i soci d’Adequa, valora aquesta operació com una gran oportunitat per entrar al sector d’inversió retail amb la garantia d’una empresa tecnològica com Jeff i, alhora, donar suport al sector emprenedor del país. “En un moment en què el sector retail està molt afeblit, aquest acord és una gran oportunitat, i alhora un repte, per a tots”. Singla afirma que l’acord amb Jeff és pioner a Espanya i que els pròxims anys preveuen oferir locals comercials fora del territori nacional.

Per part seva Eloi Gómez, CEO de Jeff, afirma que “la nostra companyia té una missió molt clara: enderrocar les barreres econòmiques i de coneixement perquè tothom pugui emprendre. Aquest tipus d’acords ens permet impactar de manera molt positiva, baixant els costos de començar un negoci per a l’emprenedor. Aquest acord és, sens dubte, una gran notícia i seguirem apostant pel model de Real Estate a altres països.”