El build to rent s’ha convertit en una de les principals tendències en el mercat immobiliari i es posiciona com una de les fórmules de futur.

Adequa ha decidit apostar per aquest nou model residencial basat en la construcció d’habitatges amb serveis comuns concebut exclusivament per ser llogat com un complex integrat. El seu objectiu és d’ampliar el parc immobiliari de lloguer professionalitzat i adaptar-se a les noves necessitats de la societat, cada cop més interessada en el mercat de lloguer.

El fenomen del Build to rent ha irromput amb força al nostre país en els últims anys, tot i que té un llarg recorregut a altres països europeus. Aquest model immobiliari ha captat l’interès de promotores, constructores i fins d’inversió i per això en els últims mesos ha crescut exponencialment i es preveu que ho segueixi fent en els propers anys.

Build to rent Adequa

Quins són els beneficis del Build to rent?

  • Dóna resposta a les noves necessitats

La pandèmia ha modificat les prioritats de la societat a l’hora de buscar un habitatge. Actualment les persones prioritzen aquells habitatges amplis, lluminosos, amb espais exteriors, equipaments comuns, zones verdes o grans terrasses, entre d’altres. Si fins ara la ubicació era un factor clau, l’augment del teletreball ha relegat aquest condicionant a un segon pla.

Amb aquests requisits s’ha accelerat la construcció de promocions d’obra nova que s’adapten a aquestes noves necessitats.

  • Dinamització del mercat de lloguer

El build to rent és un model que ha permès ampliar el parc d’habitatges de lloguer, un mercat que en els últims anys està molt saturat. D’aquesta forma s’ajuda a superar l’escassedat d’habitatge de lloguer en algunes zones i dóna resposta a una demanda creixent d’aquesta fórmula.

  • Espai per crear comunitat

Les promocions de build to rent destaquen per comptar amb grans zones comuns on es facilita la interacció entre els veïns, es fomenta el sentit de comunitat i es posa èmfasi en el benestar dels seus inquilins. És una forma ideal de tenir més equipaments dins l’edifici i crear lligams amb persones amb les que convius i comparteixes espais.

  • Rendabilitat a llarg termini

Tot i que el build to rent és menys rentable a curt termini respecte la venda d’obra nova, proporciona un elevat cash flow. A més, ofereix retorns importants a llarg termini gràcies a que la plusvàlua futura de l’actiu immobiliari es manté latent.

Un altre dels aspectes pel que destaca aquest model és per tenir un baix risc comercial pel promotor, ja que la venda a l’inversor o al fons que finança el projecte ja està prèviament concertada. Des de la banda de l’inversor, a més, desapareix la incertesa de vendre o no aquells pisos.

  • L’alternativa ideal per optar a un habitatge d’obra nova

El build to rent és l’opció ideal per a aquelles persones que volen viure en un habitatge d’obra nova però que no volen comprar-lo. És l’alternativa perfecta per no haver de renunciar a estrenar un pis però amb totes les facilitats que aporta l’opció del lloguer.